Ingrediente
- 2 kg de smochine ( nici foarte verzi nici foarte coapte, potrivite)
- 2 l tuica de gutui de cca 40 grade
- 600 g zahar
- 200 m apa
Mod de preparare
Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se raceste apoi se toarna peste smochine si tuica, se mai lasa o saptamana la macerat, se amesteca din cand in cand, aceasta este a doua etapa. Ultima etapa consta in strecurarea fructului de lichid, punerea lichidului in sticle de sticla, se lasa la fermentat 2 luni de zile. Deci ne auzim si povestim la inceput de decembrie ce lichior a iesit, atunci revin si cu fotografii din urmatoarele 2 etape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|