Lichior smochine

Postat de Constelatialeu in Bauturi
4 Oct 2021 | 6526 vizualizari
Lichior smochine

Smochinele astea nu se mai satura sa se inmulteasca si imi dau mie de lucru, in caz ca am vreun gand sa lenevesc. M-am gandit eu ca o parte din smochine sa le transform intr-un lichior, asa ca m-am pus pe treaba sa nu ma lenevesc prea rau. In reteta ppe care am gasit-o scria ca trebuie alcool de 45 grade, eu n-am avut, dar am pus o tuica de gutui traznet de buna ( zic unii, eu nu beau tuica dar m-am specializat in facut tuicomicina). Azi am executat prima etapa din cele 3 etape prin care trebuie sa treaca acest lichior.

Ingrediente

  • 2 kg de smochine ( nici foarte verzi nici foarte coapte, potrivite)
  • 2 l tuica de gutui de cca 40 grade
  • 600 g zahar
  • 200 m apa

Mod de preparare

Mai intai am spalat smochinele, le-am taiat coditele, apoi le-am taiat in sferturi, le-am asezat intr-un borcan incapator si am turnat tuica peste ele. Aceasta este prima etapa, se lasa la macerat o saptamana, se amesteca din cand in cand. Dupa o saptamana se fierbe un sirop din zahar si apa, se raceste apoi se toarna peste smochine si tuica, se mai lasa o saptamana la macerat, se amesteca din cand in cand, aceasta este a doua etapa. Ultima etapa consta in strecurarea fructului de lichid, punerea lichidului in sticle de sticla, se lasa la fermentat 2 luni de zile. Deci ne auzim si povestim la inceput de decembrie ce lichior a iesit, atunci revin si cu fotografii din urmatoarele 2 etape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Postat de Oana

Prajitura cu smochine si aroma de portocala

Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla Bate albusurile spuma cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Petrali

Postat de andreea91

Petrali

Umplutura trebuie realizata cu o zi inainte. Intr-un vas unde  nu se lipeste adaugam nuca sfarmata , smochinele taiate , migdalele, rahatul taiat.Aceste ingrediente nu trebuiesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2021, 16:48
la 04.10.2021, 17:08
Pot sa sar peste etape ? Eu doresc fara zahar !!!!
la 04.10.2021, 17:08
la 04.10.2021, 17:23
Misulico tu pot sa faci ce vrei cu smochina ta, chiar sa si sari peste etape
la 04.10.2021, 17:35
Servesc și eu un păhărel, că prea mi-ai făcut poftă!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking