Lichiu cu gris si capsuni

Postat de Valclaudia in Dulciuri
31 Mai 2014 | 6186 vizualizari
Lichiu cu gris si capsuni

Ingrediente

Aluat:

  • 350 gr faina alba proaspat cernuta
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf din coaja de portocala confiata
  • 1 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 1 cana de gris
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 6 albusuri
  • 250 gr. capsuni proaspeti

Topping:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr. smantana
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat

in plus: putin zahar pudra pentru decorat bucatile de lichiu inainte de servire 

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu cele doua galbenusuri, sarea, zaharul si coaja de portocala confiata.

Adaugam laptele caldut, faina si din cand in cand ulei.

Framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora.

Intre timp punem grisul la fiert in apa+lapte+zahar, vom obtine o crema groasa. O lasam la racorit.

Batem spuma albusurile cu zaharul,apoi adaugam capsunile spalate si zdrobite cu furculita.

Incorporam spuma de capsuni in grisul fiert (inca caldut).

Intindem aluatul in tava unsa cu ulei, il intepam cu furculita din loc in loc.

Intindem crema de gris cu capsuni pe toata suprafata aluatului in strat uniform.

Toppingul il preparam astfel: mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul la temperatura camerei iar la final smantana.

Turnam toppingul peste crema de capsuni, nivelam si dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 35-40minute.

Scoatem lichiul din cuptor, il lasam la racit in tava si dupa doua ore il putem portiona dupa preferinta.

Daca va place mai dulce il puteti pudra inainte de servire cu zahar.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichiu cu gris si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Panna cotta cu zmeura

Postat de vio_dreams

Panna cotta cu zmeura

Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam...

Citeste continuarea

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 22:01
buna! mai ai si pt mine??
la 31.05.2014, 22:06
daaa, te astept!
la 31.05.2014, 22:16
ce bunatate!
la 31.05.2014, 22:29
la 31.05.2014, 22:34
Ce-mi plac prajiturile cu crema de gris!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking