Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Postat de panacris in Bauturi
5 Iul 2020 | 3581 vizualizari
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri, siropuri, dulcețuri și mă durea sufletul când trebuia să le arunc după ce le storceam zeama. Mă tot gândeam cum să le folosesc în întregime. M-am documentat și am pornit la treabă. Lichiorul din coajă de lămâii mi-a făcut cu ochiul, tot îl cumpăram din comerț, de ce  să nu-l prbez acasă. Acum apreciez prețul pipărat al lichidului aromat. E o rețetă simplă, dar e nevoie de multă răbdare până la rezultatul final. 

Ingrediente

  • Lămâi mari 5 bucăți,
  • Bicarbonat de sodiu 2 linguri,
  • Alcool pur 95 grade 500 ml,
  • Apă rece 750 ml,
  • Zahăr tos 250 g.

Mod de preparare

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de bicarbonat și se lasă la odihnă cca. 30 minute.

Apoi se spală din nou cu apă rece și se curăță coaja, subțire, evitându-se pe cât posibil partea albă.

Într-un borcan de sticlă se pun cojile de lămâie, se adaugă alcoolul, se închide ermetic, se scutură și se lasă la macerat, la loc întunecat, minim 10 zile, maxim 30 de zile. La 2-3 zile se mai scutură borcanul, ca toate cojile să fie îmbăiate în alcool.

După ce timpul de macerare a expirat se pregătește siropul din apă și zahăr.

Într0un vas curat cu fundul gros, se adaugă zahărul și apa, se aduce la punctul de fierbere, se lasă la fiert la foc mic, până ce se topește zahărul.

Se trage vasul de pe foc, se adaugă amestecul de alcool și coajă de lămâie, se amestecă ușor și se lasă la fiert la foc mic, cca. 10 minute după ce începe să clocotească.

Apoi se oprește focul și se toarnă, fiebinte, lichiorul obținut în sticle transparente, sterilizate, se sigilează și se lasă la odihnă măcar până a doua zi.

Lichiorul se servește foarte bine răcit, eventual cu cuburi de gheață.

 

Spor și serviți cu măsură! ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello - Lichior din coaja de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Suc de rodii bogat in antioxidanti la Kuvings

Postat de Oana

Suc de rodii bogat in antioxidanti la Kuvings

Taie rodia si scoate samburii intr-un castron. Curata lime-ul si ghimbirul de coaja. Curata bobitele de coacaze de pe crenguta si spala-le bine. Adauga pe rand ingredientele in palnia de...

Citeste continuarea

Smoothie cu iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Smoothie cu iaurt si fructe de padure

Fructele de padure, bine spalate, le punem in blender. Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul. Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos. In pahare, punem iaurt natural,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2020, 17:55
la 05.07.2020, 18:08
Delicios!
la 05.07.2020, 18:37
extra bun
la 05.07.2020, 18:46
la 05.07.2020, 19:35

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking