Linzer cu gem de caise si nuci

Postat de panacris in Prajituri
4 Apr 2011 | 7514 vizualizari
Linzer cu gem de caise si nuci

O prajitura destul de usoara si foarte delicioasa!

Ingrediente

  • Unt 300 gr
  • zahar 300 gr.
  • zahar vaniliat 2 plicuri
  • oua 4 bucati
  • praf de copt 1 plic
  • coaja si zeama de la 1 lamaie
  • faina 600 gr.
  • gem de caise un borcan
  • nuci macinate 300 gr.

Mod de preparare

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

Între timp se bate albuşul oului rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.

După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.

Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu gem de caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

Postat de deyutzky

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2011, 10:31
delicios
la 04.04.2011, 10:37
la 04.04.2011, 10:37
bun bun
la 04.04.2011, 10:42
bun, daca e cu mar.....
la 04.04.2011, 10:45

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking