Pâine fără frământare
Postat de diaconta
Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea Drojdia am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul. In mijlocul fainii am facut o...
Citeste continuareaPentru ca imi doream o paine mai consistenta pentru a o manca cu zacusca intr-o zi de post am incercat aceasta combinatie de faina de grau cu faina de naut. Am aromatizat-o cu oregano, deasupra am presarat putin susan deoarece iubesc gustul de susan prajit si am obtinut o lipie pufoasa delicioasa.
Ingrediente
Mod de preparareIntr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul. Cand aluatul este aproape gata, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Intindem aluatul pe o hartie de copt cu ajutorul unui sucitor sub forma de cerc si il lasam 15 minute sa creasca. Ungem lipia cu putina apa calduta, presaram semintele de susan si portionam lipia in cate bucati dorim. Punem hartia de copt in tava mare de aragaz si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|
Postat de diaconta
Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea Drojdia am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul. In mijlocul fainii am facut o...
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|