Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan

Postat de katty in Piine
19 Mar 2020 | 3835 vizualizari
Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan

Pentru ca imi doream o paine mai consistenta pentru a o manca cu zacusca intr-o zi de post am incercat aceasta combinatie de faina de grau cu faina de naut. Am  aromatizat-o cu oregano, deasupra am presarat putin susan deoarece iubesc gustul de susan prajit si am obtinut o lipie pufoasa  delicioasa.

Ingrediente

  • 50 gr faina alba 650
  • 50 gr faina de naut
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 gr apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 10 gr drojdie
  • oregano uscat
  • seminte de susan

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt.

Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul.

Cand aluatul este aproape gata, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul pe o hartie de copt cu ajutorul unui sucitor sub forma de cerc si il lasam 15 minute sa creasca.

Ungem lipia cu putina apa calduta, presaram semintele de susan si portionam lipia in cate bucati dorim.

Punem hartia de copt in tava mare de aragaz si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de simona72

Painici Laugenbrot

Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un...

Citeste continuarea

Placinte Pachetel

Postat de auragiuverdea1990

Placinte Pachetel

   Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2020, 08:58
la 19.03.2020, 09:13
Foarte bună, mai ales aromată corespunzător și cu susan...!
la 19.03.2020, 09:21
la 19.03.2020, 09:29
la 19.03.2020, 12:10
Interesantă rețetă!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking