Ingrediente
- -Faina alba: 200 g
- -Apa: 140 g (+/- 10 g)
- -Sare: 4 g
- -Drojdie uscata: 1.3 g
- -Ulei (de masline): 10 g
- -Zahar : 10 g
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred).
Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios.
Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h).
Cand e dospit, impartiti aluatul in 4 bucati egale. Se intind pe rand bucatile si se da o forma rotunda. Se aduna apoi ca si la placinte marginile in mijloc si se intoarce cu capul in jos. Se lasa sa stea asa 20 de minute.
Intindeti apoi fiecare bucata in forma sferica si foarte subtire.
Coaceti-le in cuptor, la 200 de grade, pe hartia de copt, exact 3 minute.
Se scot si se pun una peste alta, apoi se invelesc in prosop.
Folositi-le la shaorma, sau la ce vreti voi (asta in cazul in care va puteti abtine sa nu rupeti tot cate o bucatica atunci cand o scoateti din cuptor..:))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|