Ingrediente
pt lipii
- 250 gr faina de secara
- 4 lg ulei
- 50 ml apa
- 1 varf lgta sare
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
pt umplutura
- 200 gr bacon tocat bucatele
- 1 ceapa
- 1ardei gras
- cateva masline
- 3 oua
- o bucatica de cas
- 1 castravete murat
- sos iaurt cu usturoi
- 1 praf sare
Mod de preparare
Lipii
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o tigaie, la foc mediu, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Le-am scos si le-am acoperit cu un prosop ca sa nu se intareasca.
Umplutura
Intr-o tigaie, am pus la calit ceapa si baconul, am adaugat ardeiul gras, maslinele feliate. Am batut ouale cu putina sare si le-am adaugat in tigaie. Am copt omleta bine si am dat tigaia deoparte.
Intr-o lipie, am asezat cateva bucati de omleta, am presarat cas ras si castravete murat. Am turnat putin sos de iaurt cu uturoi si am rulat lipia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|