Lipii cu faina integrala umplute cu legume

Postat de timea in Aperitive / Garnituri
21 Feb 2013 | 5502 vizualizari
Lipii cu faina integrala umplute cu legume

E prima data ca fac lipii de casa si nu am luat o reteta anume ci am facut din aluatul de paine cu care, zic eu, ne putem juca oricum. Le-am umplut doar cu legume si au fost foarte gustoase.

Ingrediente

  • Lipii
  • 350 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala
  • 350 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru uns:
  • ulei sau ulei de masline
  • seminte de susan
  • Umplutura:
  • sos mexican si sau sos chili
  • castravete
  • ridiche alba
  • praz
  • ardei rosu
  • dupa gust puteti adauga sare si piper

Mod de preparare

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul de masline.

Aluatul obtinut e usor lipicios. Punem la dospit acoperit la loc cald timp de aprox 40 minute.

Impartim aluatul in 8 parti egale din care formam 8 bile pe care le lasam la dospit inca 20-30 minute.

Intindem apoi fiecare bila pe masa de lucru tapetata cu faina si folosind sucitorul.

Ungem suprafata fiecarei lipii cu putin ulei sau ulei de masline si presaram deasupra seminte de susan.

Punem lipiile in tava mare tapetata cu hartie de cop (incap cate doua) si dam la cuptorul preincalzit la 200-210 grade timp de aprox 5 minute.

Scoatem din cuptor si le asezam intr-un prosop.

Ungem lipiiile cu sos mexican si asezam in mijloc legumele taiate felii. Rulam lipia si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu faina integrala umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Postat de merisor67

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale. Adăugăm sare și busuioc uscat. Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă....

Citeste continuarea

Placinta floare cu spanac si branza

Postat de oanapl

Placinta floare cu spanac si branza

Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei. Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 19:24
ce fain ti-au iesit!
la 21.02.2013, 19:26
super! o sa fac si eu.ps.dupa impletiturile alea din care nu dau la nimeni
la 21.02.2013, 19:27
Alldaycooking
la 21.02.2013, 19:27
Gabi pai tu oricum faci mereu lipii ..si nu dai la nimeni reteta )
la 21.02.2013, 19:29
foarte faineee

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking