Lumaconi cu sardine in sos tomat

Postat de merisor67 in Paste
26 Oct 2012 | 3703 vizualizari
Lumaconi cu sardine in sos tomat

Este prima data cand folosesc aceste paste si sunt foarte incantata de aspectul lor si de cum se comporta la fierbere.

Ingrediente

  • 350gr paste "LUMACONI"
  • 1 L apa
  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ketchup
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu putina sare.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin oregano si cimbru, se amesteca bine, iar dupa cateva minute se pune ketchupul si se potriveste de sare, daca mai este cazul. Se ridica de pe foc si se pune putin patrunjel verde tocat.

Si acum revenim la apa care am lasat-o sa fiarba cu putina sare, iar cand atinge puctul de fierbere punem pastele si lasam circa 10 minute sa fiarba la foc mediu.

Conform instructiunilor de pe pachet trebuia sa le las 15 minute, dar au fost suficiente 10. Le scurgem, le trecem prin jet de apa, apoi le amestecam cu sosul de peste, de fapt eu o parte din ele le-am umplut frumos cu sos, iar restul le-am amestecat. 

Au fost bune si de efect.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu sardine in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Postat de simona72

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...

Citeste continuarea

Fundite delicioase cu lapte

Postat de CameliaComan

Fundite delicioase cu lapte

Pentru inceput trebuie sa punem laptele la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si lingura de esenta de vanilie. Dupa ce a fiert laptele, punem funditele si dam la foc mic. Lasam la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 20:35
ce reteta faina
la 26.10.2012, 20:35
asta ai muncit tu acum,Meri?dai?
la 26.10.2012, 20:36
Da Cris, trebuia sa fac ceva rapid si gustos
Dau
la 26.10.2012, 20:37
Gurita, tu ai tacamurile la purtator
la 26.10.2012, 20:37
ce bine...ce noroc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking