Luscos ardelenesc

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
3 Mai 2016 | 15601 vizualizari
Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Ingrediente

  • 500 g carne de porc afumata ( 4 coaste + carne macra);
  • doua crengute de cimbru uscat;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei gras rosu;
  • o varza alba (950 g);
  • 5 rosii;
  • 100 ml bulion;
  • sare si piper, dupa gust;
  • o legatura de marar verde;
  • putin cimbru uscat.

Mod de preparare

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. 

Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de pe deasupra, care se formeaza de la carne. 

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Varza se clateste cu putina apa, apoi se taie cat mai marunt.

Mararul se spala si se toaca.

Se pun toate aceste legume peste carne, iar din marar se pune doar jumatate. Se lasa sa fiarba pana cand, atat carnea, cat si legumele, s-au patruns bine. 

Rosiile se spala si li se indeparteaza cotorul. Pentru a le decoji, se baga in apa fierbinte, apoi se scot imediat si se decojesc. Se taie cuburi, se pun in ciorba si se clocotesc circa 5 minute, dupa care se adauga bulionul, sare si piper, dupa gust, restul de marar si putin cimbru uscat. Se mai lasa sa clocoteasca putin, apoi este gata.

Ciorba se mai completeaza cu apa pe parcursul fierberii daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Postat de Sylvia

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 03.05.2016, 12:53
Ciorba de varza cred ca se gaseste doar in Ardeal sub denumirea asta...cu influente unguresti. La noi se face...
la 03.05.2016, 12:57
Buna
la 03.05.2016, 12:57
la 03.05.2016, 12:58
E buna si imi place asa cum ai facut-o tu. Am mancat la cineva si a pus in ea si smantana . Este o retete ungureasca dar ca si retetele noastre: cate case atatea obiceiuri :
la 03.05.2016, 13:03
Simona, am gasit-o sub mai multe denumiri, am gasit-o si la tine sub numele de lucicos, iar in alte parti sub denumirea de luscos sau luskos.

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking