Macarons

Postat de Lia1 in Prajituri
29 Dec 2013 | 25607 vizualizari

Sper sa va fie de ajutor explicatiile mele, sa preparati, pentru Revelion sau alta masa festiva, fara nici un fel de probleme aceste bezele frantuzesti un pic pretentioase in cazul in care nu se respecta cateva reguli usor de urmat. Pentru cine nu a auzit de macarons, pretentiile sunt ca acestea sa aiba carapacea compacta (fara nici un fel de fisuri), sa fie tare dar fina si lucioasa, la interior bezeaua sa fie moale si sa mai aiba musai piciorus sau guleras (marginea zgrumturoasa care apare in minutul 5 de coacere la cuptor). Am preparat pentru bucuria fiicei mele si a colegilor ei, ca sa nu mai aiba nimeni frustrari culinare. Pentru aceasta generatie cofetarie nu mai inseamna "Scala" sau "Hotel Bucuresti" (care au disparut din pacate) ci "Paul" si "Chocolat" (greu accesibile pentru multi dintre noi).

Inapoi la reteta

Comentarii (46)

la 29.12.2013, 19:23
Senzationale,Lia!Felicitari!De mult le am in plan
la 29.12.2013, 19:25
Le am și eu în plan Moș Crăciun, mi-a adus o formă de macarons
la 29.12.2013, 19:25
La favorite direct !
la 29.12.2013, 19:27
perfecte! am incercat si eu odata si nu mi-au iesit sper sa mai am curajul sa incerc din nou...
la 29.12.2013, 19:29
Te felicit eu n-o sa le fac ever
la 29.12.2013, 19:41
la 29.12.2013, 19:59
Minunate! Nu stiu daca o sa ma incumet vreodata la asa ceva
la 29.12.2013, 20:01
Neaparat incercate. Am si eu o reteta, dar nu s-a ivit ocazia sa o pun in practica. Minunat ti-au iesit!
la 29.12.2013, 20:07
la 29.12.2013, 20:07
la 29.12.2013, 20:11
raspund greu pentru ca nu conecteaza bine de la mine paginile cu retete; se gandeste foarte mult asta seara
va multumesc!
nu uitati sa le lasati la uscat minim o ora inainte de coacere, carapacea deja se formeaza si nu mai crapa usor
la 29.12.2013, 21:08
O, daaa Lia! Exceptionale sunt si exceptionala prezentare! Felicitari pentru rabdare si indemanare! mi-ai adus aminte ce cofetarii minunate aveam...Scala, Bucuresti, Lido, Dunarea...cred ca nu era zi sa nu le vizitez si da...acum avem Paul....la inceput eram incantata de ei...insa entuziasmul mi-a disparut de-a lungul vremii....painea nu mai este ca la inceput...ultima pe care am cumparat-o s-a uscat in punga( fara miez, fara gust), cremsnitul de cele mai multe ori este ars...singurele care imi mai plac sunt macarons...iar la Chocolat...nu-mi place nicio prajitura( si crede-ma ca am testat cateva)...asa ca tot cele de acasa raman favorite...macar stii ce pui in ele...si esti sigur si de gust ...te imbratisez Un An nou bun, vesel, frumos si sanatos iti doresc din toata inima!
la 29.12.2013, 21:11
foarte bune
la 29.12.2013, 21:16
Felicitari Lia pentru o delicatesa atat de deosebita si dificil de preparat .Ai nevoie si de curaj si de indemanare pentru macarons Eu am mancat o singura data la un picnic la picorul lui Tour Eiffel . Ne-a rasfatat o ruda casatorita in Franta De atunci parca nu vreau sa mai gust sa nu stric magia amintirii
la 29.12.2013, 21:18
fara cuvinte..... Felicitari sincere!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking