Macarons

Postat de Lia1 in Prajituri
29 Dec 2013 | 25609 vizualizari

Sper sa va fie de ajutor explicatiile mele, sa preparati, pentru Revelion sau alta masa festiva, fara nici un fel de probleme aceste bezele frantuzesti un pic pretentioase in cazul in care nu se respecta cateva reguli usor de urmat. Pentru cine nu a auzit de macarons, pretentiile sunt ca acestea sa aiba carapacea compacta (fara nici un fel de fisuri), sa fie tare dar fina si lucioasa, la interior bezeaua sa fie moale si sa mai aiba musai piciorus sau guleras (marginea zgrumturoasa care apare in minutul 5 de coacere la cuptor). Am preparat pentru bucuria fiicei mele si a colegilor ei, ca sa nu mai aiba nimeni frustrari culinare. Pentru aceasta generatie cofetarie nu mai inseamna "Scala" sau "Hotel Bucuresti" (care au disparut din pacate) ci "Paul" si "Chocolat" (greu accesibile pentru multi dintre noi).

Inapoi la reteta

Comentarii (46)

la 31.12.2013, 09:03
va pup. multumesc. fug la spart nuci pt ca imi va lua toata dimineata
la 02.01.2014, 22:04
Dementiale macarons, excelenta prezentare! felicitari!!!!!!! daca prezentarea e perfecta ar trebui sa-mi reuseasca, nu? Raluca
la 03.01.2014, 06:45
Raluca, intreaba-ma orice
la 07.01.2014, 20:39
Superbe!
la 07.01.2014, 21:08
la 17.01.2014, 10:09
Am scris ceva gresit in reteta, la punctul 8 ma refeream la tos ca sa se puna tot, la punctul 9 ma referam la cel pudra dar am scris din greseala tos
la 21.02.2014, 06:55
m-am indulcit de la tine in dimineata asta 86 voturi!
la 21.02.2014, 09:03
Claudita
la 21.02.2014, 17:07
Un deliciu!
la 11.05.2014, 14:25
Ce frumoase ti-au iesit. Dupa parerea mea este una dintre cele mai grele retete de pajituri. Am facut si eu dar nu mi-a iesit gulerasul din mijloc, pentru ca (cred eu)spuma de albusi cu zaharul am batut pre mult,sau prea putin, am observat tarziu ca "tzutzuroiul" de spuma se lasa nu era ferm pe tel. Felicitari!
la 11.05.2014, 17:58
Mokuska, iti multumesc. Eu pe blog am scris un fel de tutorial cu descrierea mai multor incercari si constatarile mele. Chiar am studiat macarons. Sugerez acolo (pt. coacerea la cuptorul alimentat cu gaz, pt. ca acela creeaza probleme) de ce trebuie sa se tina cont. Compozitia finala la macarons, nu este ferma pe tel. Albusul initial batut doar trebuie sa fie bine batut. Mai degraba nereusita s-ar putea datora felului in care coace cuptorul tau, cred.
la 07.08.2014, 16:46
la 07.08.2014, 19:29
la 23.01.2017, 13:40
Foarte frumoase, mi-a placut mult cum ai explicat!
la 24.01.2018, 11:31
ador macarons, iar tie vad ca iti ies foarte bine

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking