Ingrediente
- 1 pui taiat in 4 (am pus 8 ciocanele de pui)
- 400 g de orez basmati
- 2 cepe
- 50 g de concentrat de rosii
- 1 lingura de pudra de cardamon
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingura de pudra de curcuma
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita de mixed spice (mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
- 1 lingura sare
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita piper alb
- 2 loomi (lamai negre uscate- n-am pus )
Pentru decor :
- 1 rosie
- verdeata tocata
- o mana de stafide
- o mana de migdale prajite (feliate sau intregi)
Mod de preparare
Puneti sare si piper peste carne.
Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice.
Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt.
Adaugati piperul alb, foile de dafin, pudra de cardamom si batonul de scortisoara.
Amestecati si gatiti cateva minute.
Puneti carnea si acoperiti cu apa fiarta. Sarati.
Gatiti la foc potrivit timp de 30-35 minute pana cand puiul este gatit.
Scoateti puiul si lasati deoparte.
Adaugati concentratul de rosii si orezul. Amestecati.
Gatiti la foc mic timp 15-20 de minute. Amestecati din cand in cand si verificati de apa.
Ciocanele de pui le puneti la prajit intr-un pic de ulei.
Colorati-le bine pe toate partile.
Serviti orezul fiert si puneti deasupra puiul prajit.
Decorati cu stafide, rosii taiate, verdeata tocata si migdale prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Machbous - orez cu pui (Kuweit)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|