Ingrediente
- 2 buc macrou
- 4 catei usturoi zdrobiti
- o jumatate lingura sare
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 4 linguri ulei masline
- putin piper
- o foaie dafin
- putin coriandru macinat
- o lingura suc de portocala
- coaja de portocala (optional)
Mod de preparare
Pestele il spalam si-l filetam.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta.
Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine.
Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava rezistenta, asternem hartie de copt.
Asezam fileurile cu pielea in jos, cu ajutorul unei linguri punem pasta deasupra fileurilor si dam la cuptor pentru 20 minute.
Pestele este gata.
Se serveste cu mamaliga, cartofi sau salata.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|