Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

Postat de ionix in Peste
7 Sep 2010 | 11174 vizualizari
Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

incercati si-o sa va lingeti pe degete... Mie-mi place mult pestele asta… are gust a peste si n-are oase multe :D aceasta reteta mai merge si invelit in staniol, cum am mai postat eu o reteta.... http://www.bucataras.ro/retete/1992/macrou-invelit-in-staniol.html

Ingrediente

  • 5 pesti macrou
  • 2 rosii
  • cateva felii de masline verzi
  • ceapa mare
  • cateva feliute de ardei iute
  • 4-5 fire de marar
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 10 catei de usturoi (cate doi pt fiecare peste)
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • sare piper
  • zeama de la lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,  se spala si se curata bine de firisoaele negre.

Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.

Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)

Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.

Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.

Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.

Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.

Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.

Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Salată rapidă de paste

Postat de ela2015

Salată rapidă de paste

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (într-o oală, punem o cantitate suficientă de apă şi o dăm la foc  mediu; când apa a început să fiarbă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2010, 14:20
ooo...aici e de mine..... peste....mujdei.....o nebunie....
la 07.09.2010, 14:29
ce-mi faci draga mea ca salivez deja,e proaspat su vechi nota 10 pentru cum arata
la 07.09.2010, 16:09
@Madi... asa zic si eu... ador pestele @Mena... vechi... normal mersic
la 07.09.2010, 17:43
si eu am dorada si cred ca merge si cu dorada foarte bine o pun la favo sa o incer ionixsi las si
la 07.09.2010, 18:27
fara peste k nu imi place pestele

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking