Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele, se spala si se curata bine de firisoaele negre.
Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.
Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)
Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.
Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.
Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.
Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.
Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.
Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Pofta buna!