Macrou in sos de legume la cuptor

Postat de rodica_m in Peste
20 Noi 2011 | 8976 vizualizari
Macrou in sos de legume la cuptor

Epurasha merci pentru reteta!

Ingrediente

  • 2 pesti macrou
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 gogosar/ ardei rosu
  • 1 conserva de rosii in sos/ 200 gr rosii congelate
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Curatam pestele de intestine, il spalam bine si il desfacem pe lung, in asa fel incat sa obtinem niste bucati frumoase. Apoi portionam in trei parti fiecre peste.

Ungem o tava cu putin ulei de masline, asezam punem in tava pestele cu pilea in jos, condimentam si mai stropim pestele cu zeama de lamaie si ulei de masline.

Dam la cuptor pestele.

Cat timp sta pestele la cuptor pregatim sosul. Calim ceapa in ulei (demasline sau nu),  adaugam morcovul, dupa 2 min adaugam si gogosarul sau ardeiul. La sfarsit adaugam rosiile taiate cubulete si sosul. Lasam sa stea pe foc cam inca 10-15 min. Condimentam cu sare si piper.

daca pestele e aproape gata scaotem tava din cuptor si turnam peste peste sosul obtinut. Mai dam la cuptor pentru inca 10 min pana se absoarbe sosul.

Puteti servi cu garnitura de carofi piure.

Super delicios!!! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou pe pat de legume si sos tomat

Postat de rocsi_1612

Macrou pe pat de legume si sos tomat

Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior. Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele. Rosia o spalam, o...

Citeste continuarea

Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

Postat de ionix

Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,   se spala si se curata bine de firisoaele negre. Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute. Zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2011, 10:20
Arata bine de tot numai bun pentru ziua de peste
la 20.11.2011, 10:36
foarte bun, foarte bun. Eu as fileta pestele...sa scot oasele...dar aste e o optiune personala...
la 20.11.2011, 10:53
bun bun
la 20.11.2011, 11:59
ce frumos arata
la 20.11.2011, 12:41
bun

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking