Macrou pe pat de legume si sos tomat

Postat de rocsi_1612 in Peste
24 Noi 2014 | 11756 vizualizari
Macrou pe pat de legume si sos tomat

Daca va place pestele, puteti profita in acest post si sa il consumati in cantitate mai mare, gatit in fel si chip. Eu vin cu o reteta simpla si gustoasa pentru maine!

Ingrediente

  • 3 pesti macrou
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 rosie mare
  • 4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri otet
  • felii de lamaie

Mod de preparare

Curatam pestele, il spalam, apoi il presaram cu sare, piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Curatam ceapa, o taiem rondele, decojim morcovul si il facem tot rondele.
Rosia o spalam, o facem felii, ardeiul kapia il taiem fasii. Usturoiul il curatam si il facem feliute.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Punem ceapa, morcovul, pestii, apoi feliute de usturoi atat in tava cat si in interiorul pestilor.
Venim deasupra cu feliile de rosii si ardei kapia.
Intr-un bol amestecam pasta de tomate, sare, piper, busuiocul, otetul si apa. Tot acest amestec il turnam in tava, apoi punem crengutele de marar.

Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, temperatura fiind potrivita.
Dupa 40-50 de minute, dam deoparte staniolul si mai lasam pestele cam 10 minute in cuptor.

Cand este gata, il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca.
Servim cu felii de lamaie...Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou pe pat de legume si sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72

Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura....

Citeste continuarea

Crap portughez

Postat de Ina

Crap portughez

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2014, 21:54
ce bine arata
la 24.11.2014, 21:57
tare fain si bun!
la 24.11.2014, 21:59
Am venit sa pap
la 24.11.2014, 22:02
bun bun
la 24.11.2014, 22:04
Multumesc Timea

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking