Magiun de prune cu miez din samburi
Postat de merisor67 in Dulceata / Gem 3 Sep 2012 | 9122 vizualizari
Magiunul este tot un gem de prune, dar cu textura mai groasa necursiva.
la tara se face acest magiun unde sunt conditii de fierbere la timp indelungat, pe foc de lemne si in tuci de arama.
Mult conteaza sa ai unde prepara conservele toamna cand faci in cantitati mari. Eu am mers la mama la tara undeva in judetul Olt intr-o zona de dealuri si livezi multe si am preparat un magiun taranesc din prune nealtoite, din acelea de tuica. Sunt foarte dulci si aromate si iese un magiun de te lingi pe degete.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (33)
la 03.09.2012, 11:02
super,felicitari!
la 03.09.2012, 11:03
Ce dor imi e sa ma cocot intr-un prun si sa pap prune direct de la sursa, nespalate
O bunatate magiunul!
la 03.09.2012, 11:03
Ahaa, coşmarul copilăriei mele mestecatul în ceaun. Noi puneam şi nişte pietre colţuroase (spălate înainte) pentru ca mestecatul să fie mai eficient contra lipitului. Şi uite aşa în loc să fugim la joacă mestecam în tuciul acela imens.
Cele mai bune clătite cele cu magiun sunt (părerea mea) Plus că merge cu pâine de casă minune mare.
Auch, am scris cam mult, scuze
la 03.09.2012, 11:10
super merisor!!!vreau sa imi trimiti un borcan cadou anticipat de craciun)
la 03.09.2012, 11:15
Multumesc, Dantes!
la 03.09.2012, 11:15
felicitar arata minunat
la 03.09.2012, 11:16
Simona, eu am facut asta in week-end, chiar m-am cocotat intr-un prun
la 03.09.2012, 11:18
Padre, mama chiar mi-a recomandat sa pun niste pietre pe fundul tuciului ca ea asa face si bulionul, dar s-a opus sotul meu, a zis ca mesteca el si nu se lipeste, dar tot s-a lipit putintel
la 03.09.2012, 11:19
Gurita sa lasi adresa
la 03.09.2012, 11:21
eu chiar ti-o las dar o sa ma supar daca nu primesc nimic
la 03.09.2012, 11:23
Gurita, ai zis pana la Craciun, nu?
la 03.09.2012, 11:26
eee, de asta vreau si eu. e gemul meu preferat.
la 03.09.2012, 11:31
Gaby, hai ca vreau sa colectionez adrese
la 03.09.2012, 11:44
Bun bun
la 03.09.2012, 11:45
interesant si foarte bun!
COMENTEAZA