Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

Postat de merisor67 in Pt salate
22 Apr 2019 | 765 vizualizari
Maioneza preparata altfel decat in modul clasic

Când spun Maioneză preparată altfel decât în modul clasic, mă refer la faptul că este preparată folosind oul întreg, nu doar gălbenușul și folosind blenderul în locul mixerului. Să presupunem că ne-a părăsit mixerul și nu vrem să ne întoarcem la metoda lingurei de lemn pentru prepararea maionezei. Atunci folosim blenderul, fie el vertical sau din cel încorporat.

Ingrediente

  • 1 ou întreg
  • 1 lingură muștar clasic
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri apă minerală, rece
  • 500 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva secunde maioneza este deja stabilă și putem adăuga restul de ulei. Îl adăugăm pe tot odată și din nou pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet. La final se adaugă apa minerală, pentru cremozitate și, după gust, zeamă de lămâie. Concluzia finală: se poate prepara maioneză și la blender! Dezavantajul este că se scoate mai greu din recipientul blenderului și mai rămâne pe pereții acestuia, dar nu e cine știe ce pierdere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza preparata altfel decat in modul clasic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.04.2019, 15:30
super!
la 22.04.2019, 15:35
la 22.04.2019, 16:23
la 22.04.2019, 16:54
Chiar interesantă, maioneza asta! O fostă colegă, promotoare Zepter, făcea maioneza cu oul întreg, dar de apă minerală nu știam...Eu nu am răbdare să lucrez cu mixer, blender și alte aparaturi, decât foarte rar. În rest, sunt tradițională, de obicei, cât se poate, pentru că așa am impresia că ”simt” aluatul, crema, maioneza...
la 22.04.2019, 17:21
Nu am facut niciodata cu ou intreg, trebuie sa incerc. Va fi o premiera pentru mine si folosirea blenderului la maioneza. Eu am ramas la lingura de lemn.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking