Ingrediente
- 1 ou întreg
- 1 lingură muștar clasic
- zeama de la 1 lămâie
- 1/2 linguriță sare
- 2 linguri apă minerală, rece
- 500 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Punem în recipientul blenderului: oul, muștarul, sarea, zeama de lămâie și 250 ml ulei. Așezăm capacul recipientului și pornim blenderul la viteză mică. În câteva secunde maioneza este deja stabilă și putem adăuga restul de ulei. Îl adăugăm pe tot odată și din nou pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim treptat viteza, până când uleiul va fi absorbit complet. La final se adaugă apa minerală, pentru cremozitate și, după gust, zeamă de lămâie. Concluzia finală: se poate prepara maioneză și la blender! Dezavantajul este că se scoate mai greu din recipientul blenderului și mai rămâne pe pereții acestuia, dar nu e cine știe ce pierdere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza preparata altfel decat in modul clasic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|