Maioneza vegana din conopida

Postat de adnia in Vegan / Raw vegan
2 Ian 2014 | 16981 vizualizari
Maioneza vegana din conopida

Am fost des intrebata daca am solutii pentru o maioneza mai usoara, fara oua, care sa poata fi folosita in siguranta la binecunoscutele salate traditionale de iarna (care sunt destul de greu de digerat, ce-i drept)….asa ca am inceput sa caut idei rapide, usor de preparat si cu ingrediente la indemana, dar mai ales, care sa fie sanatoase si gustoase. De data aceasta m-am gandit la mai multe variante dar, din lipsa de timp, am preparat-o repede doar pe cea care mi s-a parut cea mai usoara si spumoasa, iar familia mea, care a gustat-o (nestiind ce contine) nici n-a banuit ca este o maioneza vegana, doar culoarea a tradat-o putin , deoarece este putin verzuie, datorita semintelor de floarea soarelui. Asadar, iata si varianta mea de maioneza cu conopida si floarea soarelui, in realizarea careia m-am inspirat de la Cornelia!

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare
  • 1 ceasca seminte floarea soarelui crude, hidratate cateva ore (eu am lasat peste noapte)
  • 1 lingurita curcuma/turmeric, pentru culoare
  • 1 lingurita mustar iute (eu l-am preparat in casa si e foarte concentrat)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • cateva linguri apa plata calda (cat e nevoie pentru a convinge blenderul sa “se miste”)
  • sare de bucatarie, dupa gust

Mod de preparare

1. Se scurg semintele de floarea soarelui de apa in care au stat, se clatesc cu apa rece si se aseaza in blender (al meu are 850 W) cu putina apa calda, atata cat sa lucreze blenderul.Se obtine o pasta grunjoasa.

2. Se adauga conopida taiata cubulete, mustarul, uleiul si sarea. Se blendeaza din nou 1 minut. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa calda.

3. Se adauga curcuma/ turmeric, pentru culoare si se mai mixeaza 1 minut, pana se obtine maioneza fina. Se poate condimenta dupa dorinta. Se consuma ca atare, sau se adauga in salatele de legume (a la russe, vinete), sau legume cu carne (stil boeuf), etc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza vegana din conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort raw cu fructe de padure

Postat de Ela68

Tort raw cu fructe de padure

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem...

Citeste continuarea

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

Postat de panacris

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2014, 22:31
ce interesant
la 02.01.2014, 22:32
la 02.01.2014, 22:35
e foate usoara, Dia! merge combinata in salatele noastre traditionale, in locul maionezei de ou
la 02.01.2014, 22:46
la 02.01.2014, 22:52

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking