Ingrediente
- 2 scrumbii sarate
- 3 bibani mici
- 300 g hamsii sarate
- 2 capatani usturoi
- 1/2 legatura leurda congelata
- 1 kg cartofi
- cateva rosii cherry
- ulei
Mod de preparare
Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda.
Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat felii mai groase, i-am sarat si i-am dat la cuptor intr-o tava unsa cu ulei in care am adaugat foarte putina apa, pana s-au rumenit.
Am spalat rosiile si le-am pus intr-un ibric cu ulei incins impreuna cu 3 catei de usturoi pentru cateva minute pana s-au inmuiat.Cand este fiert pestele, ii scoatem oasele si il asezam pe un platou inconjurat de cartofi rumeniti, stropim totul cu un mujdei cremos, adaugam si rosiile confiate si servim alaturi de o cana de vin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Balan, cu rosii confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|