Malasolca a la Balan, cu rosii confiate

Postat de ladydi in Peste
31 Iul 2018 | 3157 vizualizari
Malasolca a la Balan, cu rosii confiate

 Nu sunt un fan al pestelui, adica imi place pestele prajit dat prin malai, tonul, somonul afumat si cam atat. De gatit peste ce sa mai spun... Eu fac doar salate cu peste. Sotul e cel care gateste de obicei pestele. Cum imi plac provocarile si imi place sa descopar mancaruri noi,in cazul acesta vechi, :) m-am hotarat sa accept “Provocarea GastroArt” si sa dau o sansa “gatelii” de peste. Se numeste “Malasolca a la Balan” deoarece m-a ajutat si Costi cu curatatul pestelui si cu rosiile confiate. Ne-a placut ce a iesit, dar data viitoare o sa facem doar din peste sarat. :)

Ingrediente

  • 2 scrumbii sarate
  • 3 bibani mici
  • 300 g hamsii sarate
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 legatura leurda congelata
  • 1 kg cartofi
  • cateva rosii cherry
  • ulei

Mod de preparare

Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda.

Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat felii mai groase, i-am sarat si i-am dat la cuptor intr-o tava unsa cu ulei in care am adaugat foarte putina apa, pana s-au rumenit.

Am spalat rosiile si le-am pus intr-un ibric cu ulei incins impreuna cu 3 catei de usturoi pentru cateva minute pana s-au inmuiat.Cand este fiert pestele, ii scoatem oasele si il asezam pe un platou inconjurat de cartofi rumeniti, stropim totul cu un mujdei cremos, adaugam si rosiile confiate si servim alaturi de o cana de vin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Balan, cu rosii confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap portughez

Postat de Ina

Crap portughez

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 31.07.2018, 13:23
la 31.07.2018, 14:17
Super reteta
la 31.07.2018, 14:44
la 31.07.2018, 15:36
Bun pestele!!
la 31.07.2018, 16:04
Cred ca rosiile au iesit deliciase!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking