Malasolca a la Balan, cu rosii confiate

Postat de ladydi in Peste
31 Iul 2018 | 3190 vizualizari
Malasolca a la Balan, cu rosii confiate

 Nu sunt un fan al pestelui, adica imi place pestele prajit dat prin malai, tonul, somonul afumat si cam atat. De gatit peste ce sa mai spun... Eu fac doar salate cu peste. Sotul e cel care gateste de obicei pestele. Cum imi plac provocarile si imi place sa descopar mancaruri noi,in cazul acesta vechi, :) m-am hotarat sa accept “Provocarea GastroArt” si sa dau o sansa “gatelii” de peste. Se numeste “Malasolca a la Balan” deoarece m-a ajutat si Costi cu curatatul pestelui si cu rosiile confiate. Ne-a placut ce a iesit, dar data viitoare o sa facem doar din peste sarat. :)

Ingrediente

  • 2 scrumbii sarate
  • 3 bibani mici
  • 300 g hamsii sarate
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 legatura leurda congelata
  • 1 kg cartofi
  • cateva rosii cherry
  • ulei

Mod de preparare

Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda.

Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat felii mai groase, i-am sarat si i-am dat la cuptor intr-o tava unsa cu ulei in care am adaugat foarte putina apa, pana s-au rumenit.

Am spalat rosiile si le-am pus intr-un ibric cu ulei incins impreuna cu 3 catei de usturoi pentru cateva minute pana s-au inmuiat.Cand este fiert pestele, ii scoatem oasele si il asezam pe un platou inconjurat de cartofi rumeniti, stropim totul cu un mujdei cremos, adaugam si rosiile confiate si servim alaturi de o cana de vin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Balan, cu rosii confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Plachie de cod

Postat de Pungasa_Rogue

Plachie de cod

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se pune intr-o tava impreuna cu 4 linguri de ulei. Codul se spala si se taie in jumatati. Se...

Citeste continuarea

Cod la cuptor si gratin de legume

Postat de comanligia

Cod la cuptor si gratin de legume

Pestele l-am spalat,l-am asezat intr-o tava si l-am condimentat cu toate ingredientele,am stropit cu  ulei de masline.Am dat tava la cuptor si dupa putin timp am pus peste ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2018, 13:23
la 31.07.2018, 14:17
Super reteta
la 31.07.2018, 14:44
la 31.07.2018, 15:36
Bun pestele!!
la 31.07.2018, 16:04
Cred ca rosiile au iesit deliciase!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking