Ingrediente
- malai
- apa
- sare,piper
- branza greceasca(feta) cu verdeturi
- 1 lingura parmezan ras
- 1 ou
- 1 lingura smantana
Mod de preparare
Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga.
Cand este gata se pune intr-o tava un strat de mamaliga,asezam deasupra felii de branza feta cu verdeturi,acoperim cu alt strat de mamaliga.
Se presara parmezan ras deasupra si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Intr-un ibric mai lat,punem apa,lasam sa fiarba,se amesteca repede cu o lingura si se adauga oul(in vartejul care se formeaza amestecand cu lingura),se lasa aduna spre centru cu o lingura albusul imprastiat.Se lasa 1-2 minute.
Se pune mamaliga cu branza pe o farfurie,deasupra punem oul posat,presaram cu sare si piper,iar pe farfurie am pus smantana.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|