Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
25 Aug 2014 | 5544 vizualizari
Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor

Ingrediente

  • 2 cani cu apa
  • 1 cana si un sfert faina de malai grisat
  • cca 150 gr. branza telemea
  • 6 felii sunca crud uscata
  • 6 felii salam
  • cca 50 gr. branza de vaci afumata de la Pilos
  • cca 50 gr. cascaval ras
  • 1/2 ardei rosu taiat fasii
  • frunze proaspete de patrunjel

Mod de preparare

Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai.

Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor.

Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga.

Impartim mamaliga in 12 forme de briose.

Taiem feliile de salam si cele de sunca in jumatate, apoi le infasuram (s-au vrut a fi trandafirasi dar nu prea mi-au reusit ;) ) si le implantam in mijlocul formelor, ajutandu-ne de coada unei lingurite pentru aceasta operatie.

In mijlocul trandafirasilor aszam cate o fasie de ardei rosu.

In jurul trandafirasului presaram branza de vaci afumata.

Dam tava in cuptorulpreincalzit la temperatura de 175 grade pentru 20- 30 minute.

Scoatem tava din cuptor, presaram peste branza afumata niste cascaval ras, mai introducem tava 2-3 minute in cuptorul oprit, cat sa se topeasca cascavalul.

Decoram cu frunze de patrunjel proaspat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive rapide pentru sarbatori

Postat de AlexTeacher

Aperitive rapide pentru sarbatori

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute în vas Zepter

Postat de panacris

Ciuperci umplute  în vas Zepter

După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2014, 23:46
ce bunatate!
la 26.08.2014, 06:15
la 26.08.2014, 06:55
Aici e perfect!
la 26.08.2014, 07:23
la 26.08.2014, 07:35
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking