Ingrediente
- 1 l lapte acru
- 1 l apa
- Sare
- 500 gr malai
- 300 gr branza proaspata de vaci
- 300 gr branza burduf
- 200 gr slanina afumata
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa galbena
- 2 cepe rosii
- codite de ceapa verde
Mod de preparare
Se curata cepele .
Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata .
Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si malai .Mamaliga trebuie sa fie de consistenta potrivita . Nu este necesar sa fie foarte fiarta , mai vine data la cuptor .
Se monteaza mamaliga in straturi intr-o tava .Pentru a nivela straturile se foloseste amestecul de ulei, grasime si ceapa . Intre straturi se aseaza succesiv branza . Stratul superior trebuie sa aiba presarata branza de burduf si feliutele de slanana .
Dati tava la cuptor pentru gratinare pana devine rumena .
Serviti preparatul cu rondele de ceapa rosie si codite de ceapa verde decor .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|