Ingrediente
- 300 g de faina de malai
- 4 cepe mari
- 3-4 linguri de ulei
- sare
- boia de ardei de calitate
Mod de preparare
Am pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am curatat cepele, le-am taiat felii si le-am calit cu grija sa capete o culoare aurie fara sa se arda, in 3 linguri de ulei. la sfarsit anm sarat un pic si am amestecat boiaua. Am uns cu un pic de ulei o forma de sticla Pyrex, am pus un strat de mamaliga, apoi ceapa, si iar mamaliga si ceapa, ultimul strat fiind de mamaliga.
Am uns suprafata cu un pic din uleiul cu boia in care am prajit ceapa. Daca vreti puteti sa faceti doua mici adancituri sa sa sa spargeti doua oua la suprafata mamaligii. eu nu am facut. Am lasat la cuptor aproape o ora, pana a facut o crusta frumoasa , am scos-o si am portionat-o dupa ce s-a racit nitel. Mie mi-a placut cel mai mult a doua zi, rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|