Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
4 Iun 2010 | 10668 vizualizari
Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor

Am vazut aceasta reteta la Tavi postata pe www.bucataras.ro si mi-a luat ochii, am adaptat-o in sensul ca eu am schimbat ciupercile champinion cu amestec de ciuperci de padure si am pus un singur strat de ciuperci la mamaliga, a iesit excelent, multumesc pentru reteta .

Ingrediente

  •   Avem nevoie de 
  • 400 grame de ciuperci, eu am pus amestec de ciuperci de padure( hribi, ghebe, galbiori, champinioane maro ),
  • o ceapa medie tocata marunt,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • o lingura de marar taiat fin,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de ulei de masline ( puteti pune si mai mult    ) ,
  • o cescuta de apa fierbinte,
  • o mana de patrunjel verde tocat fin,
  • unt pentru tapetat  vasul .
  • Pentru mamaliga
  • o cana de faina de porumb, apa si sare 

Mod de preparare

 Preparare: pregatim ciupercile eu pe cele mititele le-am lasat intregi pe celelalte le-am taiat mai mari. 

  Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins sia adugam ceapa tocata fin si o lasam putin pana devine sticloasa. Adaugam apoi ciupercile, condimentam cu sare si piper si punem o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert 10-15  minute  adaugam o lingura de marar tocat si 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu presa si mai lasam la foc 5-10 minute( ciupercile mele fiind de padure au fiert mai greu ) .

 Dupa ce a scazut apa la ciuperci si ele sunt fierte adaugam verdeata eu am pus putin patrunjel ci cateva fire de ciboulette taiate fin. Facem intre timp si o mamaliga groasa si purcedem la indeplinirea retetei. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de 2-3 cm grosime de mamaliga si nivelam bine.Peste el turnam un strat gros de ciuperci .

 Adaugam inca un rand de mamaliga la fel de gros. Tavi zicea un reteta lui mai multe straturi dar eu am preferat asa sa iasa ca o prajiturica cu ciupercile in mijloc. Dam la cuptor la 180 grade pentru 15 minute am lasat eu ca era mic vasul, daca faceti in cantitate mai mare poate sta si 30 de minute.   Am scos minunatia de mamaliga si am decorat-o cu putina boia,ciboulette taiat fin si patrunjel.

  A iesit pe atat de buna pe cat mirosea de bine , daca nu ma credeti pe cuvant uitati cum arata o sectiune.  Eu aici in Franta gasesc amestec de ciuperci de padure congelat cam peste tot , in Romania am vazut la Cora ghebe congelate, hribi uscati, champinioane de toate felurile, improvizati cum doriti ca asta este farmecul in bucatarie . A fost foarte buna si simplu de facut cu siguranta ca o sa repet reteta.

 Aici aveti si reteta originala : http://www.all-food.ro/2010/06/03/ciuperci-cu-mamaliguta-la-cuptor/ 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

Postat de rhapsody

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...

Citeste continuarea

Spanac cu legume

Postat de Dya

Spanac cu legume

Legumele se toaca marunt si se calesc in cateva linguri cu ulei. Peste acestea se adauga spanacul bine curatat si spalat cu apa rece. Se acopera vasul pentru a fierbe inabusit pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 21:23
vai sylvia cat de frumos
la 04.06.2010, 21:30
. Chiar nu ai pentru ce a-mi multumi Sylvia. N-am cuvinte... poate doar o dedicatie muzicala care sa sugereze ce-mi vine in minte atunci cand vad retetele tale.
http://www.youtube.com/watch?v=F7MpFq_Xihk
la 04.06.2010, 21:33
frumos
la 04.06.2010, 21:51
vai, ce bine arata! felicitari si 5 furculite!
la 04.06.2010, 22:03
Silvia, nu dezminti deloc eleganta pe care-am apreciat-o si sesizat-o de multa vreme. Felicitari

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking