Mămăligă cu panceta, telemea şi roşii

Postat de articook in Aperitive / Garnituri
14 Iun 2010 | 4493 vizualizari
Mămăligă cu panceta, telemea şi roşii

Mamaliga este extrem de usor de gatit, iar daca se serveste cu ingredientele potrivite, poate deveni o delicatesa.

Ingrediente

  • faina de malai
  • panceta
  • telemea de bivolita
  • smantana
  • rosii
  • sare de mare, piper negru
  • cimbru

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se toarna faina de malai si se amesteca aproape tot timpul fierberii, la 1 cana de faina de malai se pun 3 cani de apa, inainte de a o lua de pe foc, se pune sare dupa gust. 

Intr-o tigaie mare se pune panceta la prajit, fara ulei, pana s-a rumenit bine.  Telemeaua de bivolita se razuieste, intr-un bol. Se face o salata de rosii pe care o condimentam cu sare de mare, piper negru proaspat macinat, ulei de masline, otet balsamic si cimbru. Se pune si smantana intr-un bol, si se poate lua masa!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă cu panceta, telemea şi roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta in straturi

Postat de Dya

Omleta in straturi

Incepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si...

Citeste continuarea

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2010, 22:14
foarte bun.........

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking