Mămăligă cu supă de dovleac - reteta HALLOWEEN !

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
31 Oct 2015 | 3207 vizualizari
Mămăligă cu supă de dovleac - reteta HALLOWEEN !

Ati făcut mamaliga cu supa de dovleac? Imi trebuia o reteta de HALLOWEEN ! dar se poate face si manca cu orice ocazie. Este delicioasa și o idee bună foarte pentru a termina si transforma un rest de supă. Veti obtine un piure colorat si cremos diferit de mamaliga normala. Am însoțit-o de parmezan, de rosii cherry și măsline negre gatite in ulei de masline. Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?”(Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. (wikipedia)

Ingrediente

  • 500 gr de supa/cremă de dovleac
  • 70 gr faina de mamaliga
  • 60 gr parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 15 măsline megre
  • 15 roșii cherry
  • seminte de mac
  • arpagic verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru reteta de supa de dovleac - vezi aici.

Se pune la fiert supa.

Adaugăm faina de porumb in ploaie.

Gatiti 5 minute amestecand continuu pana se desprinde de pe fund.

Lasam sa se raceasca un pic apoi se adauga 40 gr de parmezan ras, semințele de mac și arpagicul tocat marunt.

O punem intr-o forma de chec. Lasam sa se raceasca complet 2-3 ore.

Scoateți din forma și se taie în felii.

Puteți face forme, eu am facut morminte de Halloween hi hi.

Aranjați-le pe o foie de copt intr-o tava, presarati peste ele restul de parmezan (decorati).

Se da la cuptor la 200°C timp de 10 minute.

Între timp, se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mică.

Gatiti măslinele și roșiile până se desface pielea.

Serviti feliile de mamaliga cu maslinele si rosiile gatite.

Puteti adauga bucatele de parmezan (și ochi bulbucați și înfricoșători de Babybel !!! hi hi).

Pofta Buna !!!!

O reteta de mamaliga cremoasa ? vezi aici

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă cu supă de dovleac - reteta HALLOWEEN !" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Vinete umplute la cuptor

      Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu branza si sunca

Postat de gurita_ta2005

Chec aperitiv cu branza si sunca

Ouale se bat bine cu un praf de sare si de piper,se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul. Se amesteca compozitia si se da deoparte. Sunca, ardeiul si branza se taie cubulete,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 17:15
) Ce reteta trasnita!! Ma gandeam ca numai io sunt asa mai ales cu dovleac Bravo Catalina!
la 31.10.2015, 17:18
la 31.10.2015, 17:26
la 31.10.2015, 17:29
multumesc Simona, trebuie sa ne si amuzam un pic
la 31.10.2015, 17:32

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking