Ingrediente
- 6 cartofi albi, potriviţi;
- 200 gr. de mălai grisat;
- un praf de sare.
Mod de preparare
Spălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii furculiţei în ei.
Îi scurgem de zeamă pe care o păstrăm şi îi pasăm cu zdrobitorul de cartofi (ca pentru piureu). Transferăm piureul în ceaunul de tuci şi subţiem cu zeama păstrată. Punem la fiert şi când compoziţia începe să bolborosească adăugăm un praf de sare şi mălaiul uşor, în ploaie, amestecând continuu.
Lăsăm mămăligă să se "scoacă", la foc mic, amestecând din când în când pentru a preveni arderea. Este gata când se desprinde uşor de pereţii vasului.
O răsturnăm pe farfuria intinsă sau pe un blat de lemn. După ce s-a răcorit uşor o tăiem cu aţă curată de bumbac.
O servim caldă, cu borşuri, fripturi, sărmăluţe, brânzeturi etc.
Este foarte bună, sănătoasă şi este un înlocuitor perfect pentru pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|