Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

Postat de RODIMUR in Ficat
28 Ian 2021 | 3097 vizualizari
Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi

De obicei mâncăm ficățeii de pui cu mămăliguță caldă și de data aceasta m-am gândit să aduc o îmbunătățire meniului: am făcut mămăligă în straturi, între care am strecurat ficăței preparați simplu, la tigaie și telemea de vaci. Cu cașcaval răzuit deasupra și după 10-15 minute de preparare la cuptor, mâncarea noastră a ieșit o bunătate. Iar soțul meu, care nu este chiar așa fan mămăligă și ficăței, ca mine, a spus că au ieșit grozavi, mult mai buni decât de obicei, preparați simplu și separat.

Ingrediente

  • 400 grame de ficăței de pui
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 150-200 grame de telemea de vaci, răzuită
  • 75-100 grame de cașcaval răzuit
  • unt, pentru uns caserola
  • mămăligă moale, pentru două persoane

Mod de preparare

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane.

Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se condimentează ficățeii cu sare și piper și când sunt gata, se scot pe o farfurie.

Se unge cu unt vasul termorezistent în care se va face preparatul și apoi se pune un strat de mămăligă fierbinte (o jumătate din cantitatea pregătită).

Se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra ficățeii proaspăt prăjiți în ulei, la tigaie.

Se acoperă totul cu ultimul strat de mămăligă, se nivelează și apoi se presară deasupra cașcavalul răzuit.

Se dă preparatul la cuptor, 10-15 minute, până ce se topește cașcavalul și începe să se rumenească ușor. Atunci se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește imediat.

Pentru servire, se mai poate presăra deasupra, cașcaval răzuit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

Postat de mirela0911

Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi...

Citeste continuarea

Ficatei in sos de ceapa

Postat de mirela0911

Ficatei in sos de ceapa

Se tin ficateii in apa rece pentru 15-20 de minute. Se curata de pielite si alte impuritati (daca este cazul) apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2021, 20:32
Interesanta combinatia
la 28.01.2021, 20:45
interesant
la 28.01.2021, 21:21
Bună, buna!
la 28.01.2021, 23:44
la 28.01.2021, 23:58

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking