Ingrediente
- 400 grame de ficăței de pui
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
- sare
- piper
- 150-200 grame de telemea de vaci, răzuită
- 75-100 grame de cașcaval răzuit
- unt, pentru uns caserola
- mămăligă moale, pentru două persoane
Mod de preparare
Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane.
Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele fețe, în tigaia în care în prealabil s-a pus ulei de floarea soarelui. Se condimentează ficățeii cu sare și piper și când sunt gata, se scot pe o farfurie.
Se unge cu unt vasul termorezistent în care se va face preparatul și apoi se pune un strat de mămăligă fierbinte (o jumătate din cantitatea pregătită).
Se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra ficățeii proaspăt prăjiți în ulei, la tigaie.
Se acoperă totul cu ultimul strat de mămăligă, se nivelează și apoi se presară deasupra cașcavalul răzuit.
Se dă preparatul la cuptor, 10-15 minute, până ce se topește cașcavalul și începe să se rumenească ușor. Atunci se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește imediat.
Pentru servire, se mai poate presăra deasupra, cașcaval răzuit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi, cu ficatei de pui si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|