Mamaliguta cu branza si jumari

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
7 Iul 2010 | 10023 vizualizari
Mamaliguta cu branza si jumari

Ingrediente

  • 500g faina de malai glisata
  • 200 g costita afumata
  • 300g cascaval ras
  • 200g telemea rasa
  • 200ml smantana

Mod de preparare

Facem o mamaliga nu foarte tare si o lasam la o parte pana pregatim restul.

Costita taiata in bucatele o punem intr-o tigaie la prajit pana devine jumari. Eu am preparat 5 portii individuale.

In fiecare tavita, am pus putina grasime( lasata de jumari), apoi am impartit jumarile, putin cascaval, un strat de mamaliga, un strat mai generos de telemea, al doilea strat de mamaliga, deasupra cate o lingura de smantana apoi cascaval.

Am pus tavitele intr-o tava de copt si le-am dat la cuptor cam 20’, pana s-a format o crusta maronie deasupra.

Le lasam 5’, sa se racoreasca, apoi le rasturnam pe farfuria pentru servit.

Se serveste ca atare, ori  mai adaugam  smantana peste.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si jumari" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliguta cu jumari la cuptor

Postat de lia

Mamaliguta cu jumari la cuptor

Slanina taiata in bucatele, o prajim bine pana devine jumari. Luam patru vase de lut,( ca cele din imagini)adaugam in fiecare cate o lingura de jumarele cu putina grasime topita, o lingura de...

Citeste continuarea

Mamaliguta cu jumari

Postat de mihaelar63

Mamaliguta cu jumari

fleica se taie cuburi marunte si se face jumari , spre sfarsit se adauga si baconul taiat tot asa , se rumenesc pana devin crocante . intr-o oala se pun 2 litrii apa la fiert ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 15:20
foarte buna si spornica, ii fac si eu cand termina macaroanele, mai am o bucata de kaizer afumat in congelator!
la 07.07.2010, 15:22
E buna tare
la 07.07.2010, 15:27
Lia,ce bine ca am ajuns asa repede ca mai e si pentru mine,arata perfect
la 07.07.2010, 15:39
mena sigur ca este hai ca-ti trimit o portie
la 07.07.2010, 15:40
rivka spor la gatit

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking