Ingrediente
pt mamaliga:
- 1 cana faina malai
- 3 cani apa
- 1 praf de sare
pt umplutura:
- 300 gr brinza dulce de vaci(de la Lidl)
- 2 fire cirnati traditionali cu cimbru si busuioc(de la Poiana Marului)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 3 oua
- 2-3 linguri smantina
- 2-3 felii brinza Cheddar
Mod de preparare
Din apa, sare si faina de malai am facut o mamaligutza.
Intr-un vas termorezistent am pus cubulete de unt, jumatate din mamaliga, brinza de vaci si restul de mamaliga. Cirnatii i-am taiat feliute subtiri si i-a tras la tigaie in putin ulei de masline. Cind au fost gata i-am pus peste ultimul strat de mamaliga.
Am acoperit vasul cu capac, l-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minut. Ouale le-am batut cu un praf de sare si smantina, le-am pus peste cirnaciori dupa ce vasul a stat 15 minute la cuptor , feliute mici de brinza Cheddar peste ou, am acoperit vasul si am mai dat 5-10 minute la cuptor.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|