"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
23 Apr 2011 | 20086 vizualizari

In tarile arabe-Iordania,Liban,Siria si Palestina- “mamool” sunt prajiturile cu care atat musulmanii , cat si crestinii isi servesc oaspetii de sarbatori si au la baza faina de gris. In afara de aceste prajituri , musafirii sunt serviti cu bauturi racoritoare, ciocolata si bomboane speciale pentru sarbatori si cafea amara cu cardamom ,fiarta foarte mult pana devine concentrata. “Mamool” ,” maamoul” sau “mamoul” au 3 umpluturi distincte: nuci, curmale si fistic. Se folosesc pentru a le da forma niste linguri de lemn, in care se pune aluatul si se umple. Dupa forma se stie cu ce sunt umplute: cele cu forma de colacei sunt umplute cu pasta de curmale,cele rotunde cu nuca si scortisoara si cele ovale cu fistic. Condimentul specific acestor prajituri arabesti de sarbatoare este:”mahlab”. “Mahla”,”Mahleb” sau”Mahlepi” este un condiment extras din semintele unei specii de cires:Cerasus mahaleb sau ciresul” St.Lucie” si are aroma asemanatoare cu migdala amara. Este foarte popular in toate tarile Orientului Mijlociu, Turcia,Grecia,Armenia,Iran,Libia,Egipt,Kuweit,Cipru la prepararea prajiturilor de sarbatori sau budincilor. Va doresc tuturor Sarbatori Fericite impreuna cu cei dragi voua.

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 15.05.2011, 11:57
ce bunatati
la 15.05.2011, 13:28
Eduard
la 01.08.2011, 23:05
Wow, interesant ! Putem sa le spunem fursecuri umplute-pe romaneste
la 07.08.2011, 00:09
Multumesc bunica
la 24.01.2015, 11:51
Nu mi se leaga aluatul. Ce fac? mai adaug ulei? margarina? lichid? Multumesc

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking