Mancare de ardei andaluza

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
12 Oct 2016 | 3715 vizualizari
Mancare de ardei andaluza

Astăzi 12 octombrie este Ziua Națională a Spaniei. Ziua Hispanității, ori Ziua Hispanismului, cunoscută și ca Sărbătoarea Națională a Spaniei (în spaniolă Día de la Hispanidad, Fiesta Nacional de España, catalană Dia de la Hispanitat, Festa Nacional d'Espanya) este ziua care comemorează Descoperirea Americii de către Cristofor Columb la 12 octombrie 1492. Va prezint o retete specifica din Andaluzia. Bucătarii locali sunt consideraţi a fi cei mai buni din lume. La baza preparatelor stau fructele de mare, toate felurile de carne, legumele şi vinul. Aici, se simte influenţa culturii orientale şi a celei ebraice Specialităţile locale sunt supele reci- gazpacho, salmorejo, omletele de cartofi tortilla şi tapas. Acestea se consumă împreună cu un vin andaluz. Andaluzia este cel mai mare producător de vin din Europa. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mancare-de-ardei-andaluza.html

Ingrediente

  • 300 g ardei rosu, galben si verde
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g de carnat chorizo
  • 2 rosii
  • 1 doza/pachetel de sofran
  • 250 g de naut in conserva bine scurs
  • 1 cub Knorr de pui
  • 10 cl de apa
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati legumele.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete.

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute.

Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul si cubul de pui dizolvat in apa.

Gatiti la foc potrivit timp de 20 de minute, amestecati din cand in cand.

Puneti sare si piper. Serviti cald.

Se poate servi acompaniat de coucous sau bulgur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei andaluza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole uscata cu afumatura

Postat de cristeena20

Fasole uscata cu afumatura

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si...

Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2016, 11:45
la 12.10.2016, 11:49
la 12.10.2016, 12:26
Buna!
la 12.10.2016, 12:35
Tare buna trebuie sa fie!
la 12.10.2016, 13:29
Musa-i sa purtam si-o fusta andaluza...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking