Ingrediente
- 400 g carne de pui (eu am avut piept) taiata bucati medii
- 2 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mari
- 1 capatana mare de usturoi (cam 10 catei), curatata
- 4 linguri de ulei de porumb
- 3 linguri pasta de tomate
- apa
- sare dupa gust
Mod de preparare
Taie usturoiul feliute
Incalzeste uleiul bine
Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda
Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare
Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac si lasa sa fiarba la foc mic, pana ce carnea e aproape facuta
Adauga cartofii si putina sare si lasa la fiert.
Cand si acestia sunt aproape gata pune pasta de tomate amestecata cu putina apa (poti folosi sosul din cratita, daca ti se pare ca e prea multa zeama)
Mai lasa la fiert 5 minute, ca sa se formeze sosul.
Mancarea se mananca alaturi de salata (verde sau muraturi)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|