Ingrediente
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ardei gras 2 bucăți,
- cartofi albi cca.2000 g,
- scăricică afumată cca. 600 g,
- ulei de floarea soarelui 50 ml.,
- sare de mare,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce 1 lingură,
- cimbru uscat 1 linguriță
- mărar proaspăt 1 legătură,
- foaie de dafin 1 bucată.
Mod de preparare
Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt.
Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.
Între timp se curată cartofii și se taie bucăți mai mari, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și scăricică afumată.
Se asezonează de sare, piper, boia, mărar, cimbru, dafin, apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară sau salată de sfeclă roșie cu hrean sau în cazul meu cu puțină smântână ;) :)))
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|