Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de panacris in Porc
11 Aug 2021 | 2923 vizualizari
Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Mereu aroma mâncării de cartofi, îmi aduce în față imaginea bunicilor (din păcate numai sunt printre noi :(. Un fel principal simplu și sățios, ce intră în colecția rețete de suflet!   Mă bucur că și acum, reușesc să obțin aceeași aromă ca atunci când o savuram la masa bunicilor.

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • cartofi albi cca.2000 g,
  • scăricică afumată cca. 600 g,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • cimbru uscat 1 linguriță
  • mărar proaspăt 1 legătură,
  • foaie de dafin 1 bucată.

Mod de preparare

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt.

Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.

Între timp se curată cartofii și se taie bucăți mai mari, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și scăricică afumată.

Se asezonează de sare, piper, boia, mărar, cimbru, dafin,  apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.

Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară sau salată de sfeclă roșie cu hrean sau în cazul meu cu puțină smântână ;) :)))

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Postat de vasimur

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Iata cum se prepara  Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime....

Citeste continuarea

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2021, 18:16
Buna!
la 11.08.2021, 18:21
Buna!
la 11.08.2021, 18:47
la 11.08.2021, 19:53
CAm bunaciune mancarica asta, mai ales scarile de la intrare...
la 11.08.2021, 20:47

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking