Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi.
Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.
Se spală roșiile și se feliază.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se pun cartofii în tava termorezistentă și se stropesc cu ulei de floarea soarelui.
Se condimentează cartofii cu: sare, piper, boia de ardei, oregano, cimbru, ierburi de grădină și se presară rondelele de ceapă verde.
Se pune capacul la tava termorezistentă (sau se acoperă cu o folie de aluminiu) după care se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 minute, până ce se pătrund cartofii.
Se scoate tava din cuptor, se adaugă fasolea verde și feliile de roșii.
Se dă din nou tava la cuptor, dar de această dată fără capac, pentru încă 20-25 de minute.
După acest interval de timp, preparatul se scoate din cuptor, se presară mărarul tocat și se poate servi.