Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
9 Apr 2020 | 2893 vizualizari
Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

Am găsit pe net o nouă rețetă de post și după ce i-am adus unele modificări a ieșit o mâncare gustoasă, preparată dietetic și sănătoasă în care s-au combinat foarte bine: cartofii noi dulci, fasolea verde de la congelator, ceapa verde primăvăratică și roșiile proaspete, mereu actuale.

Ingrediente

  • 10 cartofi noi
  • 500 grame de fasole verde, de la congelator
  • 2 roșii
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • amestec de ierburi de grădină și mărar
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare

Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.

Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi.

Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.

Se spală roșiile și se feliază.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se pun cartofii în tava termorezistentă și se stropesc cu ulei de floarea soarelui.

Se condimentează cartofii cu: sare, piper, boia de ardei, oregano, cimbru, ierburi de grădină și se presară rondelele de ceapă verde.

Se pune capacul la tava termorezistentă (sau se acoperă cu o folie de aluminiu) după care se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 minute, până ce se pătrund cartofii.

Se scoate tava din cuptor, se adaugă fasolea verde și feliile de roșii.

Se dă din nou tava la cuptor, dar de această dată fără capac, pentru încă 20-25 de minute.

După acest interval de timp, preparatul se scoate din cuptor, se presară mărarul tocat și se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Postat de panacris

Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de mitinita

Vinete umplute

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2020, 19:23
Delicioasa!
la 09.04.2020, 19:24
Mulțumesc frumos, Oana!
la 09.04.2020, 21:31
perfectă
la 09.04.2020, 21:41
Mulțumesc frumos, Ina!
la 09.04.2020, 22:27

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking