Mancare de castraveti acri si carne de porc

Postat de panacris in Porc
20 Mar 2011 | 7533 vizualizari
Mancare de castraveti acri si carne de porc

Mai aveam cativa castraveti acri si am incropit o mancarica buna!!!

Ingrediente

  • carne de porc pentru gulas 750 gr.
  • castraveti acri 10 bucati
  • ciuperci 5oo gr.
  • ceapa 1 bucata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • marar verde o legatura sau uscat 2 lingurite
  • faina 50 gr

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie rondele, se pune la calit in apa cu ulei. Carnea se portioneaza, cam cat sa iei o imbucatura, si se pune peste ceapa. Se asezoneaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert cca. 30 minute. Intre timp castravetii se taie marunt si se dau intr/un clocot. Ciupercile daca sunt proaspete se curata si se dau intr/un clocot. Se strecoara castravetii si ciupercule si se pun in amestecul de carne. Se mai lasa sa fiarba impreuna cca. 10 minute. La final se desface faina cu un pic de apa rece sau lapte si se toarna peste mancarica.

Se mai da un clocot si e gata. Se serveste cu cartofi piure, orez, paste sau simplu cu paine.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti acri si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc si arpagic

Postat de madi_marin

Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc si arpagic

Carnea se spală, se şterge şi se taie în cubuleţe. Se pune la călit împreună cu ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat feliuţe. Se adauga apoi apa caldă şi se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2011, 19:21
bunnnnn
la 20.03.2011, 19:40
am auzit da nu am mancat zici ca-i bun trebuie sa fac
la 20.03.2011, 20:00
eu nu am mai auzit...cred ca e buna
la 20.03.2011, 21:00
Eu sunt de loc din Otelu Rosu, acolo nu am auzit de acest fel de mancare. Din 1992 sunt in Bucuresti, si aici am auzit de mancarea de castraveti. Bineinteles ca eu am adaptat/o, la Bucale se face cu suc de rosii in loc de faina!!! Succes si pofta buna!!!!
la 20.03.2011, 22:16
interesanta mancarica

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking