Ingrediente
- 600 g fasole galbena rotunda
- ulei
- 1 ceapa alba
- 1 morcov
- 3 rosii
- sare dupa gust
- 1/2 lgt pasta de ardei iute
- 1 buc carnat afumat
- 1/2 ardei gras verde
- 4-5 catei de usturoi
- apa/supa de legume
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici.
Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit, se lasa d-3 minute apoi se adauga morcovul. Se lasa impreuna sa se caleasca putin dupa care se pune fasolea. Se amesteca si se toarna apa, sa fie la nivelul amestecului din cratita. Rosiile se spala si se taie in 3-4 bucati, in functie de cat de mari sunt. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa se fiarba, asezand capacul peste cratita. Cand este aproape fiarta fasolea se adauga ardeiul taiat cubulete si pasta de ardei iute.
Intre timp carnatul se taie felii si se prajeste. Usturoiul se curata si se taie feliute.
Cand fasolea este fiarta, se adauga carnatul si usturoiul, se amesteca, se stinge focul si se lasa acoperit timp de cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.
Se serveste ca atare, garnisit cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|