Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
8 Iul 2024 | 617 vizualizari

Păstăi cu usturoi - O rețetă de vară savuroasă și ușoară, perfectă pentru zilele călduroase. Descoperă alături de Andra Mihail cum să prepari păstăi fragede cu usturoi și arome proaspete, într-un mod simplu și rapid. Pentru această rețetă de Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară, ai nevoie de doar 3 ingrediente: păstăi, usturoi și mărar.    

Ingrediente

  • Ingrediente Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară
  • 500 gr fasole galbenă fideluta
  • 1 căpățână usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • boia de ardei (opțional)
  • 1 leg mărar verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară:

Curăță și spală bine fasolea.

Toacă mărunt câțiva căței de usturoi, apoi pune-i la călit în ulei de floarea soarelui, într-o cratiță mare și înaltă. Adaugă și păstăile în cratiță.

Lasă-le la rumenit puțin, apoi adaugă apă cât să le acopere. Condimentează cu sare și piper, apoi acoperă cratița cu un capac și lasă totul la fiert, aproximativ 20-30 minute maxim.

Într-un mojar, pune câțiva căței și puțină sare. Presează bine usturoiul, apoi adaugă puțin ulei de floarea soarelui și amestecă bine până obții un mujdei. 

După ce fasolea a fiert și apa a scăzut, adaugă puțină boia. Boiaua este opțională, dacă nu îți place, nu pune.

Peste fasolea gătită, adaugă o lingură de mujdei și puțin mărar tocat mărunt. Amestecă pentru a se întrepătrunde aromele. 

Păstăile cu usturoi sunt gata pentru a fi savurate. Mâncarea se poate consuma atât caldă, cât și rece.

Încearcă și rețeta de Fasole verde la cuptor, o bunătate sau varianta de Mâncare de păstăi la cuptor.

Îți recomandăm și rețeta Salata de fasole in stil polonez.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Conopida gratinata

Postat de Elena_Daria

Conopida gratinata

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...

Citeste continuarea

Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Postat de Constelatialeu

Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul si punem la prajit costita si pieptul de porc, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2024, 16:36
Simple si bune! Fain trucul cu mujdeiul, o sa incerc si eu.
la 09.07.2024, 02:09
la 09.07.2024, 06:20
😍🤩🤩🤩
la 19.07.2024, 20:36
Sunt tare bune, iar anul asta chiar am reusit sa mananc pastai proaspete pe saturate!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking