Mancare de fasole rosie cu pui si bacon

Postat de katty in Pui
3 Feb 2017 | 3197 vizualizari
Mancare de fasole rosie cu pui si bacon

Ingrediente

  • 350 gr fasole rosie fiarta sau din conserva
  • 300 gr pulpe de pui dezosate
  • 100 gr bacon taiat fasiute
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • marar verde

Mod de preparare

Putem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai multa si pun in punga, la congelator. O scot atunci cand am nevoie sa o gatesc.
In uleiul incins, punem la calit ceapa pana devine translucida. Adaugam pulpele dezosate, pe care le-am spalat si scurs si le-am taiat in jumatati. Amestecam usor pana pulpele isi schimba culoarea. Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, apa calda cat sa cuprinda carnea, sare, piper, cimbru, foi de dafin si dam cateva clocote. Tragem intr-o tigaie uscata, baconul taiat  fasii pana incepe sa se rumeneasca usor. Punem fasolea rosie in sos, adaugam baconul cu grasimea lasata si dam vasul la cuptor pana sosul scade si se leaga. Presaram marar verde cand este gata si mai lasam 1-2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole rosie cu pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Copanele pane cu cascaval

Postat de sufletista

Copanele pane cu cascaval

Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat si adaugam peste carne, amestecam bine si acoperim cu o folie,...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de mitinita

Pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui se curata si se spala. Se sterg de apa cu prosoape absorbante. Se adauga amestecul de condimente. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pune o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2017, 09:54
la 03.02.2017, 10:08
la 04.02.2017, 03:25
la 04.02.2017, 19:43
Mmm, ce bunatate!
la 04.02.2017, 22:23
Apetisantă!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking