Ingrediente
- 500g carne de pui
- 4-5 gutui bine coapte
- 100g unt+3linguri ulei
- 3linguri zahar
- 1lingura faina
- 1ceapa mica
- 1lamaie
- 2cani supa de pui
- sare,piper
Mod de preparare
Carnea de pui prajita in unt si ulei,apoi scoasa pe o farfurie;
gutuile spalate,sterse,taiate in sferturi,scoasa casuta cu seminte,taiate in felii mai groase,se stropesc cu zeama de lamaie apoi se prajesc in acelasi unt de la carne dupa care se scot si ele pe farfurie;
tot in untul ramas,doar daca este curat,daca nu,se foloseste alt vas si alte 2 linguri ulei in care se caleste ceapa tocata foarte marunt;
cand incepe sa se inmoaie se adauga zaharul si se caramelizeaza impreuna,fara sa se arda;
se stinge cu supa iar cand incepe sa fiarba se adauga carnea;
dupa ce carnea este fiarta se adauga gutuile,se lasa acoperit sa fiarba 10min;
in acest timp,se dizolva faina in putina apa rece,se adauga in mancare,se condimenteaza dupa gust si se serveste foarte calda cu paine la fel de calda;
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|