Ingrediente
- 3 gutui mari
- 700 g piept de pui dezosat, taiat bucati mari
- 1 lingura amidon
- 100 g unt
Mod de preparare
Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase
Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.
Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe toate partile si sunt aproape facute. Sareaza-le si pipereaza-le. Pune-le langa gutui in tigaia mare.
Toarna 3/4 cana de apa,pune capacul si lasa cateva minute pana ce gutuile s-au inmuiat, dar nu sunt flescaite. De asemenea carnea trebuie sa fie facuta.
Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, pana ce se dizolva bine. Pune-l peste carne, si lasa 2-3 clocote. Ai grija ca sosul se intareste foarte repede, pentru ca gutuile contin pectina.
Potriveste de sare si piper.
Optional se poate face un sos caramel cu care se stropeste mancarea de gutui.
later edit: am uitat, dar va spun acum. Cand torni 3/4 de cana de apa, poti pune si niste vin alb in loc de apa. Eu asa am facut. Ii da un gust aparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|